25 Φεβρουαρίου 2019

Για την πατρίδα!!


Δεν μπορώ να ηρεμήσω την ψυχή μου ενώ με δυσκολία παρακολουθώ τις ζοφερές ειδήσεις της δεύτερης πατρίδας μου , της Βενεζουέλας 
Και οι πόλεμοι δεν σταματούν ποτέ !! Στήνονται από τους αιμοχαρείς του πλανήτη και διακυβεύονται συμφέροντα !!




Το χάος και η βία είναι στην ημερησία διάταξη με το στρατό στους δρόμους και τον πεινασμένο λαό να αντιστέκεται . Και η χώρα έχει δύο προέδρους τον εκλεγμένο Nikolas Maduro  και τον αυτοανακηρυχθέντα  Juan Guaido .
Και είναι πολλά τα λεφτά σε εκείνη τη χώρα !!Η Βενεζουέλα έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου ακόμα και από την Σαουδική Αραβία .
Ωστόσο στη διάρκεια της εικοσαετούς διακυβέρνησης του Ghavez -Maduro  η πετρελαική βιομηχανία παρήκμασε . Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μια αναγέννηση πολιτική στη χώρα θα βοηθήσει να επιστρέψουν οι δυτικές επενδύσεις όπως οι ΗΠΑ που έσπευσαν να στηρίξουν τον Guaido (άλλωστε δικός τους δάχτυλος είναι !)
Εδώ έρχεται και η Ρωσία η οποία για τους δικούς της λόγους στηρίζει τον Maduro αφού έχει χορηγήσει δάνεια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων   που αφορά στην παράδοση πετρελαίου και την αγορά Ρωσικών οπλικών συστημάτων !!
Η Τουρκία τώρα που πρώτη στήριξε τον Maduro έχει τα μάτια της στα ευγενή μέταλλα που εισάγονται από την Βενεζουέλα .
Αν δει κανείς τον τρόπο που έχει στηθεί ο  χάρτης με τις χώρες που στηρίζουν τον έναν η τον άλλον πρόεδρο θα καταλάβει για μια ακόμα φορά ότι τα επιχειρήματα περί δημοκρατίας , δικτατορίας λειτουργούν ως επίφαση !!
Τώρα θα μου πείτε γιατί τα γράφω όλα αυτά  !!
Γιατί φίλοι μου η Αμερική ετοιμάζεται για εισβολή και θα χυθεί πολύ αίμα πάλι !!
 Ο στρατός ήδη γυρίζει την πλάτη στον Maduro, εκείνος αρνείται την ανθρωπιστική βοήθεια ,
και κανένας δεν θα σταματήσει ούτε την εισβολή , ούτε τον επερχόμενο εμφύλιο !!
Πριν προλάβει να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία που οι ζωές δεν έχουν καμιά αξία!!
Νιώθω βαριά τα σύννεφα πάνω στη χώρα που έζησα , σπούδασα, αγάπησα, γέννησα τα παιδιά μου  και μπορεί να είναι τριτοκοσμική και μπορεί να υπάρχει ανασφάλεια , εγκληματικότητα,όμως αγάπησα ανθρώπους που σήμερα δεν μπορώ να τους μιλήσω , δεν μπορώ να είμαι κοντά τους !!
Μόνο να τους αγαπώ και να προσεύχομαι !!

40 σχόλια:

  1. Νικόλ μου, δεν ήξερα τους δεσμούς σου με τη Βενεζουέλα. Η φίλη μου η Ysnelda που ζει εκεί αλλά και μια φίλη που ζει στην Ελλάδα μου έχουν περιγράψει τη δυσκολία της κατάστασης. Φαντάσου ότι η Ysnelda δεν μπορούσε να πάει να παραλάβει το δώρο που της έστειλα λόγω της κατάστασης στους δρόμους. Ελπίζω και εύχομαι να πάνε όλα καλά και να αποφευχθεί ο εμφύλιος. Ένας εμφύλιος μάλιστα που αν έχει την εμπλοκή των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ο Θεός να βάλει το χέρι του. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και το έχω γράψει μάλλον δεν έτυχε να το διαβάσεις Μία μου !! Οι γονείς μου οικονομικοί μετανάστες , έζησα ως τα 36 μου εκεί !! Οι δεσμοί μου πολύ ισχυροί άφησα πίσω μου συγγενείς , φίλους , δουλειά τα πάντα καλή μου όχι από επιλογή !!
      Τα πάντα είναι επικίνδυνα και πολύ δύσκολα , η πείνα και η εξαθλίωση έχουν φέρει σε απόγνωση το λαό !! ΟΙ ΗΠΑ ετοιμάζονται , στηρίζουν τον διορισμένο τους πρόεδρο που με ύφος Ομπάμα επιθυμεί την ιδιωτικοποίηση των πετρελαίων !!

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά ο Θεός να βάλει το χέρι του.

      Διαγραφή
  2. Καλή μου Νικόλ κατανοώ την αγωνία σου. Η κατάσταση είναι παραπάνω από έκρυθμη όταν δε οι αμερικανικές δυνάμεις ζητούν ελεύθερη, δίκαιη, αξιόπιστη διεξαγωγή εκλογών και ειρηνική μετάβαση στη δημοκρατία μου θυμίζει "Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας" Βέβαια απ' την άλλη και τη λαϊκή ρήση "Πολλοι γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα". Πραγματικά ο Θεός να βάλει το χέρι Του. Είναι άδικο για το λαό, οι αξιωματούχοι έχουν τον τρόπο.
    Οι προσευχές μας μαζί με τις δικές σου
    Καλή σου μέρα Νικόλ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννίκα μου όταν η Αμερική κάνει δηλώσεις και στηρίζει καθαρά έναν δεύτερο πρόεδρο σημαίνει πολλά . Προσπάθησε η χώρα να έχει τα πετρέλαια για λογαριασμό της και η μεγάλη δύναμη δεν το συγχώρησε !!
      Ο λαός πεινάει στην κυριολεξία και όταν ξεσπάσει εμφύλιος θα φάει ο ένας τον άλλον . Προχθές μπήκα σε ένα Ισπανικό σάιτ και πουλούσαν ένα σακί αλεύρι 1000 δολ.
      ΣΕ φιλώ με την αγάπη μου !!!

      Διαγραφή
  3. Θεωρω πως η προσευχη σου εισακουγεται και την αγαπη σου τη νιωθουν!

    φιλια αγαπημενη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Κική μου να χρειαζόταν μόνο αυτό !! Θαρρείς πως νοιάζεται κανένας για τους ανθρώπους;;;

      Διαγραφή
  4. Νικόλ μου, η αδικία που επικρατεί στον κόσμο δυστυχώς δεν εχει όρια. Η πατρίδα σου, που τόσο πολύ αγαπάς ανηκει στις χώρες εκείνες του κόσμου που βιωνει αυτή την αδικία χωρίς έλεος. Μακάρι όλα να πάνε καλά, όλοι προσευχομαστε για τον λαό της Βενεζουέλας, που τοσο πολυ το εχει ανάγκη τον τελευταίο καιρό. Εύχομαι σύντομα να έχεις νέα και να επικοινωνήσεις με τπυς αγαπημένους σου ανθρώπους και να είναι όλοι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου η αδικία και η παράνοια των μεγάλων δυνάμεων δεν έχει καμιά λογική !!
      Η επικοινωνία είναι δύσκολη και τι να πεις σε ανθρώπους που ζουν κάτω από τέτοιες συνθήκες !! Να είσαι καλά , ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
  5. Νικόλ μου
    σέβομαι απόλυτα αυτό που νιώθεις. Και αυτό που νιώθεις είναι και γνήσιο και αντικειμενικό.
    Και σε χαίρομαι που δεν μασάς στη Δυτική προπαγάνδα και λες πράγματα με το όνομά τους αμφίπλευρα.
    Από τότε που η Βενεζουέλα έφυγε από το Δυτικό "μαντρί", οι "δημοκράτες" λύσσαξαν ! μα λύσσαξαν όμως. Ξέρεις τώρα δα για τους "δημοκράτες". Π.χ. τον Γάλλο Μακρόν, που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του υπέρ των αντιδιαδηλώσεων στην Βενεζουέλα αλλά στο Παρίσι τα κίτρινα γιλέκα και τους Γάλλους τους έχει βουτήξει στο ΑΙΜΑ με δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους και άλλους ΄τόσους στις φυλακές.
    Αλλά βλέπεις τα ΜΜΕ καταπίνουν και μοιράζουν την προπαγάνδα αμάσητη.

    Ο Λαός της Βενεζουέλας έχει σοβαρά προβλήματα. Ναι ! αγωνίστηκε, πάλεψε, μάτωσε. Πίστεψε σε έναν ριζοσπαστιμό στον οποίον πορεύτηκε ο Τσάβες αλλά δεν καταλαβαίνουμε Νικόλ μου ότι η αλλαγή της κοινωνίας, κάποια στιγμή θα φτάσει στην μεγάλη ένοπλη αναμέτρηση. Επανάσταση λέγεται. Και ο Αλλιέντε πίστεψε στον δημοκρατικό δρόμο στον σοσιαλισμό αλλά πέθανε από τους "δημοκράτες". Και αυτός εκλεγμένος ήταν αλλά το αυτί της Δύσης δεν ίδρωσε τώρα.
    Συνεπώς οι αυταπάτες για δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό δρόμο στον σοσιαλισμό ή σε μια δίκαιη κοινωνία έχουν καταρρεύσει. Τα λόγια του Λένιν και του Μαρξ ηχούν δικαιωμένα, όσο ποτέ.

    Υ.Γ. Συγχώρα μου την επέκταση αλλά αυτά τα ζητήματα δεν λύνονται παρά μόνο ιδεολογικά και πολιτικά.
    Τον πλήρη σεβασμό μου στις ανησυχίες και στις προσδοκίες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου καλησπέρα !! Ευχαριστώ για την κατανόηση , δεν υποφέρω μόνο για αυτή τη χώρα αλλά εξοργίζομαι για τα τόσα θύματα πολέμου σε όλον τον πλανήτη !!! Το μέγεθος του φόβου και του πανικού κατοικοεδρεύει μέσα σου όταν ακούς από πρώτο χέρι τι ακριβώς συμβαίνει !! Την πολιτική μου παιδεία την απέκτησα στα φοιτητικά μου χρόνια στην Βενεζουέλα και μάλιστα με ενεργό δράση !! Βλέπεις όπως λες και εσύ από την πολλή δημοκρατία ανά τον κόσμον κινδυνεύουμε .
      Με πληθωρισμό 10.000.000% και μισθό άκουσον !!! 6 δολάρια που αντιστοιχούν σε δύο κιλά φέτα και δύο λίτρα γάλα στη μαύρη αγορά πόσο μακρυά νομίζεις είναι να φάει ο ένας τον άλλον;;;Μακάρι μέσα από την δυστυχία και το αίμα να έρθει κάποτε μια ζωή καλύτερη για το λαό !!Οι συγγενείς μου και οι φίλοι ανησυχούν πολύ , ο στρατός εγκαταλείπει σιγά σιγά το Μαδούρο
      Να είσαι καλά Γιάννη μου

      Διαγραφή
  6. Σε σκέφτομαι, δεν ξέρω άλλον από αυτή τη χώρα. Τι κρίμα γι'αυτή τη χώρα και τους ανθρώπους της. AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Αριάδνη μου κρίμα για κάθε λαό που ζει σε αυτές τις συνθήκες

      Διαγραφή
  7. Η σκέψη μου μαζί τους. Παρακολουθώ ξέρεις τα τεκταινόμενα γιατί όπου ανακατεύεται η Αμερική φοβάμαι. Λυπάμαι πολύ τους λαούς που κάνουν οι ισχυροί τα μύρια όσα για να γίνονται ανίσχυροι. Σε κατανοώ πλήρως. Είναι δεύτερη πατρίδα σου. Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα Αννα μου για κάθε πόλεμο , για τόσους αθώους νεκρούς για όλα τα αρρωστημένα μυαλά !! ΣΕ φιλώ

      Διαγραφή
  8. Όπως λέγαμε και στην "Καπερναούμ", όταν κάποιες
    χώρες γίνονται στόχος, δεν υπάρχει επιστροφή...
    Αυτό που δεν έχουμε δύναμη να αποτρέψουμε καμία
    καταστροφή ως κάτοικοι αυτής της γης, εξοργιστικό!

    Υ.Γ Άσχετο πραγματικά, αλλά επειδή μόλις είδα δίπλα
    στο blogroll σου το όνομα τού blog μου, όπως ήταν πριν
    από 3 περίπου χρόνια, μήπως θα μπορούσες σε παρακαλώ να
    το μετονόμαζες σε "οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο"; Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς η χώρα αυτή είναι πριν πολλά χρόνια στόχος και θαέχει την τύχη των άλλων χωρών !Πικρές πραγματικότητες!! Σε φιλώ Πέτρα μου

      Διαγραφή
  9. Ήξερα Νικόλ μου, πως η Βενεζουέλα είναι η δεύτερη πατρίδα σου και τον τελευταίο καιρό σε σκέφτομαι πολύ... το χρήμα, το χρήμα και μόνο το χρήμα μετράει πια παντού!
    Τώρα εκεί κάνουν ουρές χιλιομέτρων για λίγη βενζίνη... έλεος!
    Και δεν πάει να ζει κανείς στη δεύτερη πατρίδα του, αυτή που είναι στην καρδιά του μετράει το ίδιο με την πρώτη!
    Γεννήθηκα στη Γαλλία και γέννησα εκεί το πρώτο μου παιδί, μεγάλωσα όμως στην Πόλη και τώρα ζω στην Ελλάδα που υπέρ αγαπώ, αν με ρωτήσεις τι αισθάνομαι δεν μπορώ να σου απαντήσω, γιατί όλες οι χώρες με αφορούν και είναι πατρίδες μου!
    Εύχομαι, να βασιλέψει η σύνεση, γιατί πάλι ο λαός θα πληρώσει τα "παιχνίδια" των ισχυρών- τραπεζών!
    ΑΦιλάκια πάντα καρδιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι είναι Στεφανία μου και εγώ δεν ξέρω τι νιώθω ακριβώς , υπεργαπώ την Ελλάδα αλλά η σκέψη μου ποτέ δεν φεύγει από εκεί !! Εχω συγγενείς που άλλοι έχουν καταφύγει στην Κολομβία και άλλοι είναι εκεί ζώντας την διαρκή αναζήτηση φαγητών και φαρμάκων .
      Τα μεγάλα συμφέροντα δημιουργούν χώρες στο όριο της φτώχειας για να τους κλέψουν τον πλούτο τους !!
      Πότε υπήρξε σύνεση σε πόλεμο καλή μου ;;; Την αγάπη μου

      Διαγραφή
  10. Με την απλή και κατανοητή σου ανάλυση, κατάλαβα τι ακριβώς γίνεται σ' αυτή τη χώρα και τα παιχνίδια που παίζονται. Όπως και σ' όλες τις χώρες της πολύπαθης Λατινικής Αμερικής, που αν και πλουτοπαραγωγικές, είναι καταδικασμένες να ματώνουν στα ξένα συμφέροντα και να οδηγούνται σε εμφύλιους πολέμους.
    Μαρία μου, νιώθω την αγωνία και την απογοήτευσή σου για την πατρίδα σου. Φοβάμαι ότι οι φόβοι σου θα επαληθευτούν σύντομα. Οι ευχές μας είναι δεδομένες για τους δοκιμαζόμενους πολίτες και μακάρι να γίνει ένα θαύμα και να σταματήσει το αιματοκύλισμα και η αφαίμαξη του λαού και του πλούτου που υπάρχει εκεί.
    Ολόψυχα σου στέλνω τις ευχές και τα φιλιά μου♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να είναι μόνο οι δικοί μου φόβοι Μαρία , δυστυχώς όλα εκεί οδηγούν , ο δρόμος του πολέμου χαράχτηκε πολλά χρόνια πριν , δεν μπόρεσαν να χωνέψουν την προσπάθεια της χώρας να διαχειριστεί τον πλούτο της χωρίς τη συμμετοχή των ΗΠΑ
      Να είσαι καλά Μαρία μου

      Διαγραφή
  11. Μακαρι ο Θεος να βαλει το χερι του γιατι ο φτωχος λαος θα την πληρωσει παλι.Ας ευχηθουμε για ενα θαυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Θεός δεν είναι φιλοπόλεμοςς Σκρουτζάκο μου , το ανθρώπινο μυαλό είναι άρρωστο !! Κρίμα !!

      Διαγραφή
  12. Φίλη μου κάθε φορά που διαβάζω ή ακούω για αυτό το χαμό στο κράτος εκείνο σε σκέπτομαι.Μία χώρα πλούσια σε θησαυρούς της γης παιχνιδάκι στα χέρια των παικτών της παρτίδας.Λυπάμαι κορίτσι μου , λυπάμαι αφάνταστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω Αχτίδα μου ότι εσείς που ξέρετε την πατρίδα μου με σκέφτεστε . Μακάρι η καλή μας σκέψη να μπορούσε να κάνει κάτι όμως φίλη μου δυστυχώς δεν φτάνει !!
      Την αγάπη μου

      Διαγραφή
  13. Nα ήξερες Νικολ μου καθε φορα που ακουγα στις ειδησεις για την Βενεζουελα η σκεψη μου ερχοταν σε σενα καλη μου φιλη.. και ηξερα οτι αυτο θα σε πληγωνει σιγουρα..γιατί σιγουρα μονο πιονια ειναι οι ανθρωποι που μενουν εκει ο λαος αυτος εχει δινοπαθησει απο αυτους που τους κυβερνουν .. παιζονται πολλα παιχνιδια στην πλατη τους δυστηχως..
    Ας ευχηθουμε να τελειωσουν ολα αυτα με τον καλήτερο δυνατον τροπο για αυτον το ταλαιπωρο λαο..!!
    Την αγαπη μου παντα κορίτσι μου ..να εισαι καλα φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πατριδες ποτε δεν ξεχνιουνται ειναι αποδεδειγμενο αγαπη μου!!

      Διαγραφή
    2. Tο ξέρω Ρούλα μου ότι η σκέψη σου είναι σε μένα με όσα άσχημα συμβαίνουν και δημιουργούν ανθρώπους εξαθλιωμένους , πεινασμένους και πολύ θυμωμένους !!
      Τα συμφέροντα δημιουργούν πολέμους και τα θύματα είναι πάντα οι αθώοι !!
      Πως να ξεχάσεις μια πατρίδα φίλη μου όταν εκεί έχεις φίλους και συγγενείς!!
      ΣΕ φιλώ

      Διαγραφή
  14. Αγαπημένη μου Νικόλ δυστυχώς τα συμφέροντα καθορίζουν τις τύχες των λάων, ερήμην των λαών. ας ευχηθούμε να βρεθεί σύντομα λύση , χωρίς ανθρώπινο αίμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι είναι Χρυσάνθη μου , τίποτα δεν μας διδάσκει η ιστορία !!Τα ανθρώπινο αίμα καμιά αξία δεν έχει μπροστά στα συμφέροντα !! Πόση πίκρα!!
      ΣΕ φιλώ καλή μου

      Διαγραφή
  15. Αγαπημένη μου Νικόλ,
    συντάσσω τις ευχές και τις προσευχές μου μαζί με τις δικές σου.
    Κι εγώ έχω ανθρώπους στις τέσσερις γωνιές του ορίζοντα.
    Μακάρι να είναι πάντα ασφαλείς, μακάρι όποτε το χρειαστούν ένα χέρι να τους προστρέχει πάντα βοήθεια!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ειρήνη στον πλανήτη μας ενώνουμε όλοι τις προσευχές μας Σταυρούλα μου !! Και μακάρι να έφτανε αυτό !! Οι αποφάσεις όταν λαμβάνονται δεν υπάρχει πισωγύρισμα !!
      Να είσαι καλά και ευχαριστώ καλή μου

      Διαγραφή
  16. Ο τίτλος του άρθρου σου, μου κίνησε το ενδιαφέρον. Δεν γνωρίζω καλά την ιστορία της δεύτερης πατρίδας σου, γνωρίζω όμως πώς είναι να μην μπορείς να μιλήσεις σε αγαπημένα σου άτομα λόγω πολιτικών συνθηκών. Κατανοώ τον πόνο σου. Πίσω από το όποιο πολιτικό ζήτημα υπάρχουν ανθρώπινες ψυχές με τις ανάγκες και τις αγωνίες τους. Τις ακούμε, όλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ιωάννα !!Είναι η δεύτερη η μάλλον η πρώτη πατρίδα σαν οικονομικοί μετανάστες !! ΠΟλλά χρόνια ζήσαμε εκεί και έχω γνωρίσει αυτόν τον τόπο καλά !
      Εχω συγγενείς και φίλους στην Βενεζουέλα , η κατάσταση είναι δραματική , εμπόλεμη θα έλεγα και φως δεν υπάρχει !! Μια χώρα με κοιτάσματα αργού πετρελαίου , ορυκτού πλούτου δεν μπορεί να ζήσει το λαό της !!! Πάλι θα χυθεί αίμα αθώων αλλά ποιός νοιάζεται !!!Να είσαι καλά

      Διαγραφή
  17. Thank you so much for spending time to write this blog article, i must say you are a excellent and talented blogger, I Found This Article To Be Very Informative and Helpful, please keep sharing such amazing blogs I am a Accountant from United States of America, Washington Dc, and I Love to read and Write Blog.
    Some Of My Web Blogs Awesome Blog Post Please Feel Free to Check Out My Blog you will find the process of Norton software installation with step by step instructions and much more.

    Keep Sharing will come back to read more,

    Click to Process

    norton.com/setup download and install
    norton.com/setup enter product key
    www.norton.com/setup
    login.norton.com
    my.norton.com
    norton.com/setup
    norton.com/setup activate
    norton.com/setup install
    norton.com/setup help
    norton.com/setup renewals
    norton.com/enroll product key

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. We have identified the list of available devices for Amazon Prime Video; we can also check out the step by step to activate Primevideo.com/mytv on your smart TV. We only need a prime video activation code for the activation method. You can create the activation code on your device with the occasional help of Prime Video application. With this information handy, you can get a unique code and initiate their devices in less than one minute.
    Read more…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Business management software in Pakistan Tech world is a trusted source when it comes to software. Our business management software in Pakistan is loved by most of the enterprises out there.
    Best Business management software in Pakistan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. She is better known by her ring name Bayley, is an American professional wrestler
    Bayley Family and job Details

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. https://dimiourgiesstoxeri.blogspot.com/2019/02/blog-post_25.html?showComment=1615951552506#c4761518633904998085
    http://tinasstylesinners.blogspot.com/2019/08/femme-luxe.html?showComment=1615951600277#c250974472049627660
    http://alliteratiarchives.blogspot.com/2012/05/friends-loyal-countrymenwomen.html?showComment=1615951635186#c6270899823728549604
    https://snejanna.blogspot.com/2014/06/loreal-professionnel-volume-expand.html?showComment=1615951657792#c5063328061416896370
    http://southernfriedgoodness.blogspot.com/2009/07/dragonfly-washcloth-free.html?showComment=1615951679460#c7849083887305698417
    https://gardenofbooks.blogspot.com/2013/12/audio-review-clockwork-prince-infernal.html?showComment=1615951698839#c1595662629767515654
    http://fakamorrous.blogspot.com/2016/03/guam-struggling-island-disquised-as.html?showComment=1615951728127#c2296426079908979518
    https://socialbookmarkingsitesscience.blogspot.com/p/submityoursitebookmarking_5.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή