9 Απριλίου 2020

Της ανθρωπιάς.......

Και εκεί που όλα φαίνονται σκιερά , ένα μικρό φως ακτινοβολεί στην αρχή και γίνεται τόσο τεράστιο και κυκλικό που χορεύεις μέσα στο ρυθμό της απίστευτης ανθρωπιάς!!
Έχω αρκετές φορές αναφέρει τους ξενώνες "Πνοή Αγάπης" που φιλοξενούν αποκλειστικά ογκολογικούς ασθενείς με τους συνοδούς τους από την Ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά μας !
Με την κρίση του κορονοϊού λάβαμε εντολή από το Υπουργείο Υγείας να κλείσουν οι ξενώνες και να απομακρυνθούν οι ασθενείς  λόγω συνωστισμού ,από το χώρο χωρίς να έχουν μια λύση να μας προτείνουν !!

Κατά βάση ως εθελόντρια αλλά και μέλος της επιτροπής της δομής, αναλάβαμε το δύσκολο έργο εξεύρεσης στέγης!!

Τα ξενοδοχεία ήταν η πρώτη σκέψη μας αλλά σύντομα έκλεισαν και αυτά !!! Και τώρα :::
Οι ογκολογικοί γιατροί είναι ξεκάθαροι , καμία θεραπεία δεν πρέπει να διακοπεί !!!
Μέσω skype συνομιλούσαμε καθημερινά με όλους τους υπευθύνους ,με έκδηλη ανησυχία 
Αδύνατον να βρεθούν 21 καταλύματα για να καλύψουν τις ανάγκες μας , στους ξενώνες και σε απομόνωση μπορούν να μείνουν μόνο έξι ασθενείς  με συνοδούς , ήτοι ένας σε κάθε όροφο !!
Βλέπετε ο ιός έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις και οι ασθενείς σε καθημερινή βάση πηγαίνουν στον Άγιο Σάββα η σε άλλο νοσοκομείο οπότε ο κίνδυνος της μόλυνσης πολλαπλασιάζεται !!
Ένα mail σε φίλους , εθελοντές της δομής έφερε τα πρώτα χαμόγελα !! 
Κενά διαμερίσματα τέσσερα στον αριθμό , που εγκατέλειψαν ηλικιωμένοι , που πήγαν κοντά στα παιδιά τους , η άλλοι που έφυγαν στα εξοχικά τους προσφέρθηκαν με χαρά και ήδη στεγάστηκαν οι πρώτοι ασθενείς μας ...
 Και η Arbnb μας έκανε το υπόλοιπο δώρο χαράς και ανακούφισης χωρίς κανένα κόστος να φιλοξενηθούν άλλοι πέντε ασθενείς μας !!
Ο δρόμος της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης άνοιξε διάπλατα και είμαι σίγουρη ότι θα μένει ανοιχτός και για τους λοιπούς αγαπημένους μας ασθενείς που θα έρθουν !!
Μπορεί να με πείτε ρομαντική , ονειροπόλα η δεν ξέρω τι άλλο , όμως φίλοι μου πάντα πιστεύω στην ατομική προσπάθεια που στην πορεία γίνεται συλλογική !!
Η ανθρωπιά είναι βούληση δεν είναι γνώση , είναι πράξη δεν είναι λόγος!!
Είναι στάση ζωής !!
Σας τα γράφω όλα αυτά γιατί ,κάτι που είναι καλό στις μέρες μας πρέπει να ακούγεται . 
Είμαι γεμάτη χαρά και πραγματικά δεν μου χρειάζεται τίποτα άλλο , απλά μοιράζομαι μαζί  σας τη χαρά όλων μας !!!
Φέτος οι Πασχαλινές δημιουργίες έγιναν μεν ,δεν θα διατεθούν δε !!

































Σε λίγες μέρες φίλοι μου μπαίνουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα !!
Η πίστη και η αγάπη στα Θεία είναι η εσωτερική διαδικασία του κάθε ανθρώπου !!
Φέτος θα είναι διαφορετικά αλλά αυτό δεν μας κάνει λιγότερο ευσεβείς ,
αντίθετα με πολλή ταπεινότητα πιστεύω ότι μπορούμε να διερευνήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο με  ηρεμία και γαλήνη !!
Να είστε όλοι καλά και να προσέχετε!!


24 σχόλια:

  1. ΝΑΙ! " μπορούμε να διερευνήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο με ηρεμία και γαλήνη !!
    Να είστε όλοι καλά και να προσέχετε!!"

    Αντεύχομαι, Νικόλ μου. Υγεία, και πιο πολύ στα δυο παιδιά σου, το γρηγορότερο. Καλή εβδομάδα, Υιώτα, "αστοριανή", ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι να περάσετε με γαλήνη και ηρεμία στις ψυχές σας τις Αγιες μέρες που έρχονται καλή μου φίλη !!
      Μια μεγάλη αγκαλιά από μένα!!!

      Διαγραφή
  2. Αυτα τα ευχαριστα νεα, τα χρειαζόμαστε αυτή, τη δύσκολη εποχή.
    Μπράβο σε ολους σας!
    Η αλληλεγγύη πρωτοστάτησε
    να ειστε όλοι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου χρειαζόμαστε αυτές τις πράξεις για να αντέχουμε !1
      ΣΕ φιλώ με αγάπη

      Διαγραφή
  3. Δικαίως αισθάνεσαι έτσι Μαρινικόλ μου,ειναι πολύ ανακουφιστικό να βρίσκεις λύσεις για ανθρώπους που δοκιμάζονται.Εγω θα σου στείλω κι ενα βιντεάκι,που αφορά την περιπτωσή και ελπίζω να βοηθησει .Ας δείξουμε την ανθρωπιά μας και την πίστη μας με έργα ο καθένας στην δική του "εκκλησία" αγάπης.Αγάπη δίδαξε ο Χριστός γι αυτήν σταυρώθηκε,ας αποδείξουμε οτι μπορεί να δοθεί παντού κι οχι μόνο με γονυκλισίες στις εκκλησίες.Εμένα με πονάει περισσότερο αυτό το Μεγαλοβδόμαδο που έρχεται γιατί αλλιώς περιμενα να το βιώσω,αλλά μπροστά στην υγεία των συνανθρώπων μου κι εμένα της ίδιας,το αφήνω για του χρόνου,ελπίζοντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω Χαρά μου ότι τα λόγια μας πρέπει να ωχριούν μπροστά στα έργα !! Και αν αναφέρθηκα σε αυτό το θέμα είναι γιατί μέσα μου κυριάρχησε η ευγνωμοσύνη για την λύση του θέματος και όχι για κανέναν άλλο λόγο και έχουμε ανάγκη να ακούμε ευχάριστα από ιδιωτικές πρωτοβουλίες !! Περιμένω το βιντεάκι !! Καταλαβαίνω πόσο σημαντική είναι η Εβδομάδα των Παθών για σένα αλλά δεν γίνεται αλλιώς !! Με ελπίδα και πίστη περιμένουμε . ΣΕ φιλώ με αγάπη

      Διαγραφή
    2. Νόμιζα οτι στο έστειλα...πού μυαλό! Το βίντεο είναι εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=h2vLlJrnIHg
      Και ελπίζω να μη χρειαστεί,κοριτσάκι,αλλά αν χρειαστεί πιστεύω οτι θα υπάρξει θετική αντιμετώπιση . Μακάρι να μην υπάρχει Εβδομάδα Παθών για κανένα άνθρωπο.Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  4. Χαίρομαι για τα ευχάριστα αυτά νέα, χρειάζονται περισσότερο από ποτέ αυτή τη δύσκολη για όλους μας περίοδο. Πανέμορφες οι δημιουργίες σου. Φιλιά πολλά καλή μου φίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανέλπιστη μεγάλη η λύση που δόθηκε Ειρήνη μου , από το κράτος δεν περιμένω τίποτα , οι άνθρωποι μετράνε στην εποχή μας !! Σε φιλώ και σου εύχομαι υγεία και δύναμη

      Διαγραφή
  5. Η ανθρώπινη αλληλεγγύη είναι κάτι που σε χαρακτηρίζει Νικόλ. Εδώ και καιρό. Και μπράβο σου. Τώρα αν αυτή συνδυάζεται με μια εξαίρετη δημιουργία ακόμα καλύτερα.
    Καλησπέρα αγαπητή μου φίλη, δύναμη να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου σου εύχομαι να είσαι καλά με όποιο τρόπο μπορείς εσύ και η αγαπημένοι σου !!Δύναμη και υπομονή !!

      Διαγραφή
  6. Τελικά εμείς οι Έλληνες οταν είμαστε ενωμενοι τίποτα δεν μας φοβίζει και πάντα βρίσκουμε λύσεις!!Δικαίως είσαι χαρούμενη Νικόλ μου και αυτοι οι άνθρωποι να χαρούν γιατί το αξιζουν!!!Να σαι παντα καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά Δέσποινα μου από μέσα το σκοτάδι γεννιέται το φως , έτσι είμαστε οι άνθρωποι και πραγματικά νιώθω δέος και συγκίνηση
      Σε φιλώ

      Διαγραφή
  7. Να και κάτι ευχάριστο σε τούτες τις δύσκολες μέρες. Η ανθρωπιά παρούσα. Νικόλ μου είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος που νοιάζεται και προσφέρεις πάντα και όπου μπορείς.
    Να είσαι καλά.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπεις Ελένη μου το φως περνάει από τις μικρές χαραμάδες και εκεί νιώθουμε το μεγαλείο του φωτός !! Να είσαι καλά και να προσέχεις !!

      Διαγραφή
  8. Εύχομαι να βρεις λύση για το πρόβλημα των ανθρώπων. Υπέροχα τα αυγά όμως..όλα τα έχω μαζέψει σε κουτί..δυστυχώς το Πάσχα αυτό θα είναι διαφορετικό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λύση βρέθηκε Αχτίδα μου και λάμπει η ψυχή μας !! Και εγώ μην νομίζεις τα Πασχαλινά τα μάζεψα !! Να είστε καλά όλοι σας !! Σασ φιλώ με αγάπη

      Διαγραφή
  9. Πάντα σε χαρακτηρίζει η αλληλεγγύη και το νοιάξιμο για τον συνάνθρωπο. Χαίρομαι τόσο πολύ μ' αυτά τα αισιόδοξα νέα σας. Μπράβο σε όλους σας. Και ένα τεράστιο μπράβο για τον επίλογο της ανάρτησης. "Η πίστη και η αγάπη στα Θεία είναι η εσωτερική διαδικασία του κάθε ανθρώπου". Αυτό ας κρατήσουμε όλοι όσοι θεωρούμε τους εαυτούς μας "καλούς Χριστιανούς". Το άγιο φως έρχεται απ' τις σκοτεινές γωνιές που οι συνάνθρωποί μας υποφέρουν. Εκεί ας προσκυνήσουμε όλοι κι εκεί να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου η χαρά και η λύτρωση με οδήγησε σε αυτήν την ανάρτηση , είναι καλό να μεταδίδουμε ότι καλό μας συμβαίνει και να απολαμβάνουμε τις αχτίνες φωτός που διαπερνούν τα σκοτάδια !! Να είσαι καλά !!

      Διαγραφή
  10. Τι καλά που μοιράζεσαι μαζί μας Νικολ μου μια χαρούμενη εξελιξη στο πρόβλημα που παρουσιαστηκε !!! είδες; υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο και νομίζω ότι είναι περισσότεροι από πριν και σίγουρα θα υπάρξουν και άλλοι που γίνονται συμπαραστατες στον ανθρώπινο πόνο..αυτή ειναι η καλή πλευρα της ζωής..αυτην θα βλέπουμε φιλεναδα γιατι ο Θεός είναι φιλέσπλαχνος δεν αφηνει κανεναν αβοηθητο.. με την Σταυρωση του μας δίδαξε την αγαπη.Ας την βάλουμε και εμεις στην καρδια μας..και εσύ είσαι ένα απο αυτους τους ανθρώπους..
    Ναι κορίτσι μου Το Πασχα θα είναι διαφορετικό φέτος ομως ίσως μας κανει καλύτερους ανθρωπους.. που είναι και η ουσία της Θυσίας ΤΟΥ!!
    Να είστε καλα να προσεχετε όλοι ..καλο σου ξημερωμα Νικόλ μου την αγαπη μου παντα.. 💚

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά Ρούλα μου δεν περιμέναμε αυτήν την εξέλιξη και αυτός είναι και ο λόγος της ανάρτησης !!! Φως φίλη μου αυτό έχουμε ανάγκη , την αγάπη και την αλληλεγγύη πρεσβεύει η θρησκεία μας και εμείς μόνο να διδασκόμαστε μπορούμε !!
      Ρούλα μου τα Πασχαλινά κλείστηκαν σε κιβώτια για το επόμενο Πάσχα !!
      Ας είμαστε καλά όλοι !! Πολλά πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  11. Τα αυγουλάκια σου πανέμορφα φιλενάδα έχουν την φινέτσα και την σφραγίδα σου..καλή μεγάλη εβδομάδα..Νικολ μου.. 💚

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγχαρητήρια για την τόση σημαντική δραστηριότητα σου Με εξέπληξες ευχάριστα για το θεάρεστο εργο στο οποίο συμμετέχεις.Ευχομαι όλα να πάνε καλά και να μην αναστατωθούν περισσότερο αυτοί οι τόσο πονεμένοι ανθρωποι..Αλλά και στην χομπίστικη δραστηριότητα σου δεν πας πίσω,όλα όμορφα και σίγουρα του χρόνου θα βρουν και αυτά τον δρόμο τους Καλή Μεγάλη εβδομάδα με υγεία και υπομονη να γιορτάσεις το Πάσχα Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφη μου τι να σου πω , συνήθως δεν πρέπει να γνωρίζει η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου , αλλά μέσα σε αυτήν την κρίση θεώρησα καλό να κοινοποιήσω την ευαισθησία των ανθρώπων και κυρίως να μπορούμε να βοηθήσουμε τους ασθενείς που έρχονται από μακριά !!
      Τα έργα μου κλείστηκαν σε χαρτόκουτα για το επόμενο Πάσχα !!
      Να είσαι καλά φίλη μου και να περάσεις καλή Μεγάλη Εβδομάδα !! Αυτή η σιωπηλή Ανάσταση 'ισως μας διδάξει κάτι !! Την αγάπη μου

      Διαγραφή