31 Οκτωβρίου 2016

΄΄Παιδιά της Ελλάδας παιδιά΄΄


Το εμβατήριο της αλησμόνητης Σοφίας Βέμπο 
έπαιζε στη διαπασών στις 28 Οκτωβρίου !!
Παιδιά , γονείς και φίλοι συγκεντρωθήκαμε για την παρέλαση του Δήμου μας !
Δεν βρίσκω τα λόγια να σας πω ότι είδα-είδαμε!!!
Παιδάκια καλοντυμένα , χαρούμενα 
και ο σημαιοφόρος ενός σχολείου !!
Ενα ψηλό δωδεκάχρονο παιδάκι πολύ αδύνατο !!
Κρατούσε τη σημαία με ύφος πολύ σοβαρό !!
Το αγοράκι φορούσε ρούχα τόσο φθαρμένα ,
το παντελονάκι του είναι μια φόρμα τόσο παλιά 
και κοντή . Τα παπούτσια του πολύ παλιά ,πολύ φθαρμένα 
Είμαστε πολλοί που σιωπήσαμε , ντραπήκαμε και στο τέλος συμφωνήσαμε 
να μάθουμε τι μπορεί να συμβαίνει στο παιδί .!
Το μυαλό μου κατακλύστηκε από πολλά ερωτηματικά !!
Αλλά εκεί που στάθηκα και αναρωτήθηκα  ..
Οι δάσκαλοι δεν γνωρίζουν , εκείνοι που μπορούν να διακρίνουν 
κάθε μορφής ανέχεια πως άφησαν το παιδάκι ανυπεράσπιστο ..
Θύματα , τα αθώα παιδιά των ανεγκέφαλων του τόπου .
Αγόρι μου ξεχώρισες με τη φορεσιά σου εκείνη τη μέρα ,
όμως από τα βάθη της ψυχής εύχομαι να ξεχωρίσεις 
στην πορεία της ζωής σου και να μεγαλώσεις  με αξίες και ανθρωπιά !!
Ισως εκείνη την ανθρωπιά που δεν συνάντησες μέχρι σήμερα !!
Στόματα κλειστά και αδιαφορία για το συνάνθρωπό μας ,που φτάσαμε αλήθεια
αδιαφορία για ότι συμβαίνει στο διπλανό μας , αρκεί που δεν είναι
στο δικό μας σπίτι .....
Ηδη σήμερα επιτροπή ανθρώπων βρίσκεται στα ίχνη του παιδιού !!


Και επειδή η δημιουργία μπορεί σαν σταγόνα ωκεανού να προσφέρει κάτι
προσπαθώ πάντα με αγάπη και σταθερότητα !!




Καλό μήνα Νοέμβριο σας εύχομαι με αισιοδοξία , κόντρα σε όλα !!
Και κυρίως με χαμόγελο !!!
Υ.Γ.Τα έργα θα ταξιδέψουν για την ΄΄Πρωτοβουλία για το παιδί΄΄,
εκεί που τα παιδιά βρίσκουν την ανθρώπινη έννοια !!




37 σχόλια:

  1. Τα πιο αθώα θύματα αυτής
    της κρίσης είναι τα παιδιά!!!
    Φτάνει όμως ν' αναζητήσουμε τα ίχνη
    του ενός μόνου παιδιού;
    Δύσκολα ...όλα δύσκολα

    Σε φιλώ πολύ πολύ αγαπημένη μου Νικόλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίχνη ενός και μόνο παιδιού !! Σωστά Ελένη μου , εξοργισμένοι όλοι απή την απουσία του κράτους , όμως αυτό δεν αλλάζει , ούτε και εμείς βέβαια !!
      Καλό μήνα Ελένη μου

      Διαγραφή
  2. Νικόλ μου πολύ συγκινητική η ευαισθησία που δείξατε. Όχι η δική σου που είναι γνωστότατη αλλά τόσων άλλων όπως είπες. Υπάρχουν άνθρωποι και αυτό είναι η ελπίδα του τόπου.
    Τώρα είναι λίγο δύσκολο για το παιδί να πεις ότι φταίνε οι δάσκαλοι γιατί δεν ξέρεις αν θέλει ή έχει δείξει ότι είναι φτωχό. Είναι και θέμα περηφάνιας. Τα φθαρμένα ρούχα δεν πειράζει, είναι άξιο που στάθηκε στητό και περήφανο εκεί που έπρεπε. Αν μπορέσετε να βρείτε την οικογένεια και αν δεχθούν βοήθεια θα είναι πολύ καλό.
    Τα έργα σου αξιόλογα όπως πάντα και ο σκοπός τους ιερός
    Να σαι καλά
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννα μου σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύω ότι έχουν ευθύνη οι δάσκαλοι νομίζω ότι βλέπουν τόσα πολλά κάθε μέρα . Ομως ότι βλέπουμε οι απλοί πολίτες δεν μπορούμε να το προσπερνάμε , χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί αλλά να Αννούλα μου δεν είναι παρά μόνο ένα παιδάκι και πονά η ψυχή !!
      Καλό μήνα από καρδιάς

      Διαγραφή
  3. Χαστούκι στον ανθρωπισμό της πολιτείας θα ήταν σίγουρα η εικονα αυτου του πρώτου μαθητή Νικολ μου .. γιατί πρωτος στα μαθηματα πρέπει να ήταν για να σηκωνει την Σημαία μας.. σκέψου αυτο το παιδι με πόση περηφάνια θα κρατουσε την γαλανόλευκη ..και σιγουρα δεν θα τον ένοιαζαν καθολου τα ρουχα που φορούσε.. θα τον είχε τυλιξει η αγάπη που ενιωθε μέσ του για το σύμβολο της
    πατρίδας μας..!!!
    Ενα μεγαλο μπράβο του..!!!
    Ομως κορίτσι μου δεν πρέπει να βρισκονται παιδια σε τοσο δυσκολες καταστάσεις.. γράφεις οτι... επιτροπη ανθρώπων.. και οχι δυστηχως η πολιτεια.. εχει αναλάβει δραση.. για αυτό το παιδι..!!
    Εστω και ενα παιδι να βρεθεί χωρις αναγκες.. ειναι και αυτό ενα μικρό βημα... ομως πόσα παιδιά εκει εξω αγαπημενη μου Νικόλ υπάρχουν σαν τον μικρο σημαιοφόρο;
    Η αγαπη σου παλι δημιούργησε όμορφες προσφορές φιλενάδα...να έχεις μια ομορφη εβδομαδα και ενα καλο μηνα απο αυριο... φιλακιααα απο εδώ βρέχει σημερα για πρωτη φορα..φέτος!!!
    υ.γ Κι οτι σημερα θα περνουσα να δώ τι κανεις..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου αυτές τις μέρες που πέρασαν ευχήθηκα να μπορούσα να ξέρω τις σκέψεις αυτού του παιδιού !!Θαύμασα την τόλμη του όμως κανένα παιδί όπως λες και εσύ δεν αξίζει να στερείται κάποια βασικά . Ομάδα ανθρώπων καλή μου φίλη εκεί που η πολιτεία είναι απούσα !!!Να είσαι καλά και καλοδεχούμενη η βροχούλα σας !!! Στέλνω σε όλους την αγάπη μου και μια αγκαλιά μεγάλη σε σένα!!

      Διαγραφή
  4. Καταλαβαίνω πώς ένιωσες...
    Είμαι σίγουρη πως οι δάσκαλοι γνωρίζουν (φαντάζομαι πως το παιδί θα πηγαίνει στο σχολείο καθημερινά με ανάλογη περιβολή, δεν είναι δυνατόν να πήγε έτσι ντυμένο μόνο στην παρέλαση). Και είμαι σίγουρη πως ο καθένας τους, στο βαθμό που του επιτρέπεται από την οικογένεια, βοηθάει όπως μπορεί την κατάσταση - είτε με ρούχα και παπούτσια που δε χρειάζονται τα παιδιά του, είτε με ένα τοστ στο διάλειμμα. Το έχω δει να συμβαίνει αυτό στις σχολικές τάξεις, και από εκεί προκύπτει και η σιγουριά μου. Οι εκπαιδευτικοί, οι τοπικοί φορείς και η τοπική κοινωνία κάνουν ό,τι μπορούν... όπως τώρα προσπαθείτε και εσείς, οι άνθρωποι που συνενωθήκατε με σκοπό να βοηθήσετε.
    Όμως, δεν είναι δουλειά των απλών πολιτών στην πραγματικότητα. Είναι δουλειά του κράτους αυτού του είδους η μέριμνα. Και η πολιτεία σιωπά. Αυτό είναι το πιο λυπηρό.
    Χαίρομαι που το παιδάκι, παρά τις αντιξοότητες, έγινε πρώτος μαθητής και κατάφερε να κρατήσει την ελληνική σημαία στην παρέλαση. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για τον μικρό μαχητή.
    Να είσαι καλά, Νικόλ μου, σε φιλώ και σου στέλνω και το θαυμασμό μου για τις υπέροχες δημιουργίες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι σίγουρο Ελλη μου ότι οι δάσκαλοι γνωρίζουν αφου καθημερινά ζουν με τα παιδιά !! Σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να θίξω τους εκπαιδευτικούς γιατί το θέμα χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς και αν η οικογένεια θέλει . Σίγουρα δεν είναι δουλειά των πολιτών αλλά Ελλη μου ένα παιδί είναι και αφού η πολιτεία εγκαταλείπει τα παιδιά της !Να είσαι καλά και ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου !! Καλό μήνα

      Διαγραφή
  5. Κι όμως αυτό το παιδί, μέσα σ΄αυτες τις συνθήκες αγωνίστηκε, ξεχώρισε και έγινε σημαιοφόρος... Πόσα μπραβο του αξίζουν; Μακάρι στα δώδεκα χρόνια του να το έχει συνειδητοποιησει, αν και φοβάμαι ότι σ΄αυτη την ηλικία θα ντρεπεται βλέποντας και συγκρίνοντας τον εαυτό του με τα άλλα παιδάκια.
    Είσαι άνθρωπος που νοιάζεται κι αυτό το ξέουμε όλοι πολύκαλά! Φιλιά, καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικούλα μου το ότι ξεχώρισε το αγοράκι είναι σίγουρα όλη η δική του προσπάθεια , όμως τα παιδιά είναι σκληρά σε αυτές τις ηλικίες και πολύ φοβάμαι έστω και αν ο ίδιος είναι συνειδητοποιημένος , τα άλλα παιδιά σίγουρα είναι έτοιμα για bullying.
      Να έχεις έναν όμορφο μήνα και σε φιλώ πολύ

      Διαγραφή
  6. Αυτά είναι τα "παιδιά της Ελλάδας παιδιά". Μαρία μου πόνεσε πολύ η περιγραφή σου, μου είναι γνώριμες αυτές οι εικόνες παιδιών που παρά τη δυστοκία που βιώνουν, έχουν άριστους βαθμούς και διακρίνονται. Χίλια μπράβο τους αξίζουν!
    Μακάρι να κάνει κάτι ο σύλλογος γονέων σε συνεργασία με τους καθηγητές. Είναι πολύ λεπτό το θέμα βέβαια και θέλει ιδιαίτερους χειρισμούς.
    Να'σαι καλά ρε Μαράκι μου που μας έδωσες την ανθρώπινη διάσταση της παρέλασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το παιδάκι Μαρία μου έδωσε δυνατό μάθημα σε όλους που το είδαμε !! Η σοβαρότητα του , η διάκριση του !! Είναι βέβαιο ότι οι χειρισμοί πρέπει να γίνουν με πολύ διακριτικότητα και η εκπαιδευτικός άλλου σχολείου που ανέλαβε είναι σίγουρο ότι θα το χειριστεί όπως πρέπει .
      Φιλιά αγάπης σου στέλνω

      Διαγραφή
  7. Τη να πω ...δεν θα πω τίποτα .
    καλο μηνα να εχεις ..
    φιλάκια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα "Παιδιά της Ελλάδας".... αυτά τα περήφανα παιδιά δεν δίνουν σημασία στα όμορφα παντελόνια και στα ακριβά παπούτσια, αυτά τα παιδιά που πάνε μπροστά και προοδεύουν, οι μελλοντικοί επιστήμονες.... Και είναι πολλά αυτά τα παιδιά δεν είναι μόνον ο μαθητής της δικής σας παρέλασης, και να είσαι σίγουρη πως οι δάσκαλοι γνωρίζουν και κάνουν ότι μπορούν... τα κράτος όμως είναι και θα είναι απών, ήδη μπορεί να τους έχουν κόψει το ρεύμα ή το νερό.... στα "Παιδιά της Ελλάδας" που η Ελλάδα το μόνο που ξέρει είναι να τα πληγώνει... από παλιά, τώρα και ίσως και για πάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίδια αυτά παιδάκια μπορεί να μη δίνουν σημασία Βίκυ , όμως τα υπόλοιπα τον περιμένουν στη γωνία για κάθε μορφής bullying και το γνωρίζουμε πολύ καλά !!Σίγουρα τα παιδιά είναι πολλά που ζουν έτσι όμως αυτό που είδαμε εμείς δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε, δεν κλείνουμε τα μάτια αφού ποτέ δεν υπήρχε κρατική μέριμνα κάπου υπάρχουν μερικοί άνθρωποι για τις πληγωμένες ψυχούλες!!

      Διαγραφή
  9. Δυστυχώς η κρατική μέριμνα είναι ανύπαρκτη !!! Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν παιδιά που να βιώνουν τέτοιες καταστάσεις στις μέρες μας.... κι όμως !!! Μπράβο στο παιδί που παρ όλες τις αντιξοότητες είναι πρώτος μαθητής και είναι σίγουρο πως θα προοδεύσει στη ζωή του !!! Ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ αν έχεις νέα..... Καλό μήνα και μπράβο για την προσφορά σου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου μακάρι να προοδεύσει το αγόρι αν και είμαι σίγουρη ότι το bullying το έχει γνωρίσει Ναι έχω νέα και είναι πολύ καλά . Ηδη μάθαμε το σχολείο του παιδιού και ανέλαβε δασκάλα άλλου σχολείου με λεπτότητα να χειριστεί το θέμα !! Να είσαι καλά φίλη μου και να έχεις καλό μήνα

      Διαγραφή
  10. Μακάρι να μπορέσει να βοηθηθεί αυτό το άξιο αγοράκι και είμαι σίγουρη πως θα προκόψει πολύ στην ζωή του. Πολύ όμορφα τα έργα σου, Νικόλ μου! Καλή δύναμη και καλή συνέχεια!
    Φιλάκια και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η οικογένεια θέλει σίγουρα θα βοηθηθεί γιατί Μαριάννα μου είδαν πολλοί και ενδιαφέρονται , ευχαριστώ για όλες τις ευχές σου !! Τα φιλιά μου και καλό μήνα!!

      Διαγραφή
  11. Μαρία μου βούρκωσα!
    Μπράβο που αμέσως κινήθηκε επιτροπή αλλά και ο δάσκαλος πού ήταν!
    Πολύ δυνατή ανάρτηση ( σόρρυ υπέροχες οι δημιουργίες σου) αλλά με απορρόφησε η ιστορία)
    Πολλά ζεστά φιλιά μάτια μου♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως Αριστέα μου κόντρα σε όλα δασκάλα άλλου σχολείου που κοιταζόμαστε εκείνη την ώρα ανέλαβε να μάθει και είναι πολλοί εκείνοι που στέκονται δίπλα του !!
      Σε φιλώ και εύχομαι καλό μήνα

      Διαγραφή
  12. «Ήδη σήμερα επιτροπή ανθρώπων βρίσκεται στα ίχνη του παιδιού !!».
    Επιτροπή άμεσης ευαισθησίας. Ένα μεγάλο εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανθρωπιάς καλέ μου φίλε μπροστά στον άριστο μαθητή που τολμά να αψηφά το κατεστημένο !!!Την αγάπη μου και στους δυο σας





      Διαγραφή
  13. Ευχομαι να βοηθηθεί αληθινά η οικογένεια του μικρού αγοριου. Είναι άξιο επαίνων και θαυμασμού!!Οσο για τα έργα σου ομορφα και ιδιαίτερα καλοδουλεμένα. Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που και θέλουν και μπορούν Εφη μου!!
      Να είσαι καλά , με την αγάπη μου

      Διαγραφή
  14. Υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα "τέτοια" παιδιά και "τέτοιες" οικογένειες... Αρκεί να υπάρχουν και "τέτοιοι" Άνθρωποι να βοηθούν... Καλό μήνα Νικόλ μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν πολλά περισσότερα ΄΄τέτοια παιδιά ΄΄ Πέτρα μου και λιγοστεύουν οι ΄΄τέτοιοι άνθρωποι΄΄
      Σε φιλώ

      Διαγραφή
  15. Φορούσε την πιο ωραία στολή, τη γαλανόλευκη σημαία μας.
    Σίγουρα θα προκόψει στη ζωή του αυτό το παιδί, αφού δεν δίστασε να παρελάσει με φτωχικά ρούχα και ούτε νομίζω ότι μπορεί να τον σταματήσει οποιαδήποτε μορφή μπούλιγκ. Να είστε καλά που το εντοπίσατε και μακάρι να μπορέσετε να το βοηθήσετε.
    Υπέροχα τα έργα σου, αλλά η ιστορία του παιδιού τα σκέπασε.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ πιστεύω ότι είναι πανάξιο παιδί και του αξίζει να βοηθηθεί με κάθε τρόπο !!
      Καλό ξημέρωμα

      Διαγραφή
  16. Τι να πω καλή μου Νικόλ, η πολιτεία είναι πάντα ή σχεδόν πάντα απών αυτό το έχουμε μάθει πια. Καλό μήνα να έχεις και ότι καλύτερο να ευχηθώ για αυτό αλλά και για όλα τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι είναι Κατερίνα μου και μάλιστα στα παιδιά !!
      Σε φιλώ με την αγάπη μου

      Διαγραφή
  17. Καλό μήνα να χεις Νικολίτσα μου!! Μακάρι να παρέμβουν θετικά και να στηρίξουν όσο γίνεται το παιδάκι και την οικογένεια!! Μπράβο σας για την άμεση κινητοποίηση!! Και πόσα τέτοια παιδάκια δεν υπάρχουν στα σχολεία, με ελλέιψεις..
    Ευτυχώς που υπάρχει ακόμα ανθρωπιά!!
    Σε φιλώ γλυκά καλή μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλό μήνα Νικόλ μου! Πάντα παρούσα εκεί όπου υπάρχει ανάγκη!!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ θα ήθελα αν έχεις νέα για το παιδί να μας τα πεις.
    Καλό σου μήνα κοπέλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νικόλ μου χίλια μπράβο για την ευαισθησία που δείξατε για το παιδάκι και την κινητοποίησή σας! Μακάρι να έδειχναν κι άλλοι το ίδιο ενδιαφέρον γιατί η πολιτεία είναι ανύπαρκτη πλέον. Οι δημιουργίες σου όπως πάντα υπέροχες, θα προσφέρουν πολλή χαρά! Καλοτάξιδες να είναι! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή